Składniki:
- 2,5 szklanki mąki
- 1 paczka suszonych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 4 łyżki płatków owsianych
- 4 łyżki nasion słonecznika
- 2 szklanki ciepłej wody
Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać i przełożyć do brytfanny. Pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godzinę.
- 2,5 szklanki mąki
- 1 paczka suszonych drożdży
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki soli
- 4 łyżki płatków owsianych
- 4 łyżki nasion słonecznika
- 2 szklanki ciepłej wody
Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać i przełożyć do brytfanny. Pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godzinę.
Komentarze
Prześlij komentarz