Składniki:
- 2 szklanki mąki
- paczka suszonych drożdży
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- 1 szklanka ciepłej wody
Zagnieść, pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać. Przełożyć do brytfanny, pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Piec w 250 stopniach przez około 20 minut.
- 2 szklanki mąki
- paczka suszonych drożdży
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- 1 szklanka ciepłej wody
Zagnieść, pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać. Przełożyć do brytfanny, pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut.
Piec w 250 stopniach przez około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz