Składniki:
- 1 kg cebuli (najlepiej 0,5 kg cebuli czosnkowej i 0,5 kg zwykłej cebuli)
- masło i olej do smażenia
- bulion wołowy - 1 litr
- łyżka mąki
- sól, pieprz
- łyżeczka ostrej papryki
Cebulę pokroić w plasterki i dusić pod przykryciem, aż będzie miękka - około pół godziny. Dodać mąkę i paprykę, smażyć. Zalać bulionem wołowym. Gotować około pół godziny. Zmiksować, posolić i popieprzyć do smaku. podawać z grzankami i serem żółtym.
- 1 kg cebuli (najlepiej 0,5 kg cebuli czosnkowej i 0,5 kg zwykłej cebuli)
- masło i olej do smażenia
- bulion wołowy - 1 litr
- łyżka mąki
- sól, pieprz
- łyżeczka ostrej papryki
Cebulę pokroić w plasterki i dusić pod przykryciem, aż będzie miękka - około pół godziny. Dodać mąkę i paprykę, smażyć. Zalać bulionem wołowym. Gotować około pół godziny. Zmiksować, posolić i popieprzyć do smaku. podawać z grzankami i serem żółtym.
Komentarze
Prześlij komentarz