Składniki:
- ciasto do tarty - kruche lub francuskie
- szpinak liście - świeży lub mrożony
- cebula
- boczek parzony
- 3 jajka
- śmietana 30% - 150 ml
- mleko - 150 ml
- ser żółty
- sól, pieprz
Cisto do tarty podpiec. Szpinak podsmażyć na maśle. Boczek pokroić w paski i podsmażyć z cebulą. Wymieszać jajka z mlekiem i śmietaną, posolić i popieprzyć. Mieszankę wymieszać z boczkiem, cebulą i szpinakiem. Wszystko wylać na ciasto. Posypać serem żółtym. Zapiec.
- ciasto do tarty - kruche lub francuskie
- szpinak liście - świeży lub mrożony
- cebula
- boczek parzony
- 3 jajka
- śmietana 30% - 150 ml
- mleko - 150 ml
- ser żółty
- sól, pieprz
Cisto do tarty podpiec. Szpinak podsmażyć na maśle. Boczek pokroić w paski i podsmażyć z cebulą. Wymieszać jajka z mlekiem i śmietaną, posolić i popieprzyć. Mieszankę wymieszać z boczkiem, cebulą i szpinakiem. Wszystko wylać na ciasto. Posypać serem żółtym. Zapiec.
Komentarze
Prześlij komentarz