SOS TATARSKI:
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1/2 filiżanki marynowanych grzybków
- 1/4 cebuli
- 1 gałązka natki pietruszki
- 2 wiązki szczypiorku
- 2 łyżki gęstej śmietany 12%
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1/3 łyżeczki miodu
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- szczypta soli morskiej i 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
PRZYGOTOWANIE
- Do pojemnika rozdrabniacza włożyć pokrojone na kilka kawałków ogórki kiszone, odcedzone grzybki, obraną cebulę, listki natki pietruszki, wszystko rozdrobnić. Jeśli nie mamy rozdrabniacza siekamy składniki na desce.
- Dodać posiekany szczypiorek, śmietanę, majonez, musztardę, miód, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Wymieszać i przełożyć do miseczki.
- Filety śledziowe wyłożyć na talerz i polać sosem, udekorować cząstkami cytryny i natką pietruszki.
www.kwestiasmaku.com
Komentarze
Prześlij komentarz