Składniki ciasto:
- kostka masła
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki beza:
- 4 białka
- 1 szklanka cukru
- łyżka octu
- łyżka mąki ziemniaczanej
- kostka masła
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 1,5 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki beza:
- 4 białka
- 1 szklanka cukru
- łyżka octu
- łyżka mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki z których przygotowujemy ciasto powinny być w temperaturze pokojowej.
Masło i cukier umieścić w misie miksera. Ucierać do powstania jasnej i puszystej masy maślanej. Wbić jajka i utrzeć, do połączenia. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać szpatułką do połączenia.
Piec około godziny, 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz