Składniki:
- mięso wołowe
- cebula
- czosnek
- tymianek
- majeranek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 500 ml piwa ciemnego np. guinness
- marchewka
Mięso obtoczyć w mące i mocno podsmażyć. Pozostałe składniki poddusić na patelni. Piec razem z mięsem ok. 3 godziny w temperaturze 150 stopni. Sos zmiksować, dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
Mięso można wcześniej zapeklować.
- mięso wołowe
- cebula
- czosnek
- tymianek
- majeranek
- liść laurowy
- ziele angielskie
- 500 ml piwa ciemnego np. guinness
- marchewka
Mięso obtoczyć w mące i mocno podsmażyć. Pozostałe składniki poddusić na patelni. Piec razem z mięsem ok. 3 godziny w temperaturze 150 stopni. Sos zmiksować, dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
Mięso można wcześniej zapeklować.
Komentarze
Prześlij komentarz