Składniki:
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 małe pomidory (muszą być dojrzale i słodkie) lub kilka pomidorów koktajlowych
- 100 g mozzarelli
- bazylia - najlepiej świeża
- oliwa z oliwek
- 250 dag drobnego makaronu (np. małe kolanka)
- sól i pieprz
Seler myjemy i wierzchnią stronę obieramy ze skórki. Seler, pomidory i mozzarelle kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekany czosnek i garść posiekanej bazylii. Solimy, pieprzymy i dodajemy kilka łyżek oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin. W tym czasie pomidory puszczą sok, a mozzarella przejdzie wszystkimi aromatami.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do gorącego makaronu dodajemy wcześniej przygotowane warzywa z mozzarellą. Dokładnie mieszamy - aż ser się rozpuści. Podajemy na gorąco lub na zimno.
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 małe pomidory (muszą być dojrzale i słodkie) lub kilka pomidorów koktajlowych
- 100 g mozzarelli
- bazylia - najlepiej świeża
- oliwa z oliwek
- 250 dag drobnego makaronu (np. małe kolanka)
- sól i pieprz
Seler myjemy i wierzchnią stronę obieramy ze skórki. Seler, pomidory i mozzarelle kroimy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy posiekany czosnek i garść posiekanej bazylii. Solimy, pieprzymy i dodajemy kilka łyżek oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin. W tym czasie pomidory puszczą sok, a mozzarella przejdzie wszystkimi aromatami.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Do gorącego makaronu dodajemy wcześniej przygotowane warzywa z mozzarellą. Dokładnie mieszamy - aż ser się rozpuści. Podajemy na gorąco lub na zimno.
Komentarze
Prześlij komentarz