Składniki:
- żeberka
- cebula
- łyżka miodu
- łyżka octu winnego
- czosnek
- majeranek
- sól, pieprz
Żeberka dokładnie obsmażyć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni z tłuszczem po żeberkach podsmażyć posiekaną cebule i czosnek. Dodać miód, ocet i przyprawy. Można dodatkowo dodać czerwone wino. Wszystko chwilę razem podsmażyć i zalać sosem żeberka. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
- żeberka
- cebula
- łyżka miodu
- łyżka octu winnego
- czosnek
- majeranek
- sól, pieprz
Żeberka dokładnie obsmażyć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni z tłuszczem po żeberkach podsmażyć posiekaną cebule i czosnek. Dodać miód, ocet i przyprawy. Można dodatkowo dodać czerwone wino. Wszystko chwilę razem podsmażyć i zalać sosem żeberka. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz