Składniki:
- ziemniaki
- sól
- olej/oliwa
- świeży rozmaryn
- kilka ząbków czosnku
- sok z cytryny
Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić na ósemki i przez 10 minut obgotować w posolonej wodzie.
Obgotowane ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, skropić sokiem z cytryny, posypać rozmarynem i ząbkami czosnku. Piec ok. 40 minut od czasu do czasu mieszając.
- ziemniaki
- sól
- olej/oliwa
- świeży rozmaryn
- kilka ząbków czosnku
- sok z cytryny
Ziemniaki dokładnie umyć, pokroić na ósemki i przez 10 minut obgotować w posolonej wodzie.
Obgotowane ziemniaki włożyć do naczynia żaroodpornego, polać oliwą, skropić sokiem z cytryny, posypać rozmarynem i ząbkami czosnku. Piec ok. 40 minut od czasu do czasu mieszając.
Komentarze
Prześlij komentarz