Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- pęczek natki pietruszki
- cebula
- łyżka majonezu
- łyżka bułki tartej
- sól, pieprz
- olej
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Do miski wrzucić posiekane jajka na twardo, posiekaną pietruszkę (pietruszkę można zastąpić szczypiorkiem), surowe całe jajko, podsmażoną cebulę, łyżkę majonezu i łyżkę bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać odrobinę startego sera żółtego. Ręką formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- pęczek natki pietruszki
- cebula
- łyżka majonezu
- łyżka bułki tartej
- sól, pieprz
- olej
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Do miski wrzucić posiekane jajka na twardo, posiekaną pietruszkę (pietruszkę można zastąpić szczypiorkiem), surowe całe jajko, podsmażoną cebulę, łyżkę majonezu i łyżkę bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Można dodać odrobinę startego sera żółtego. Ręką formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz