Składniki:
- świeży filet z łososia
- sól
- cytryna
- liście szpinaku (mogą być mrożone)
- cebula
- czosnek
- feta
- śmietana
- masło ziołowe
- masło
- ciasto francuskie
Łososia umyć, osuszyć i obrać ze skóry. Włożyć do miski, dobrze posolić, skropić cytryną, obłożyć plastrami cytryny. Przykryć i odstawić na 2 godziny. Poszatkować cebulę i czosnek. Zeszklić na maśle. Dodać szpinak, poddusić. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Na koniec dodać łyżkę śmietany. Farsz ostudzić.
Łososia podsmażyć z obydwu stron na maśle ziołowym. Odsączyć z tłuszczu. Na cieście francuskim ułożyć zimny farsz szpinakowy i podsmażonego łososia. Dokładnie zawinąć w ciasto. Piec około godziny - aż ciasto będzie złote. Podawać z sosem winno - śmietanowym.
- świeży filet z łososia
- sól
- cytryna
- liście szpinaku (mogą być mrożone)
- cebula
- czosnek
- feta
- śmietana
- masło ziołowe
- masło
- ciasto francuskie
Łososia umyć, osuszyć i obrać ze skóry. Włożyć do miski, dobrze posolić, skropić cytryną, obłożyć plastrami cytryny. Przykryć i odstawić na 2 godziny. Poszatkować cebulę i czosnek. Zeszklić na maśle. Dodać szpinak, poddusić. Dodać pokrojoną w kostkę fetę. Na koniec dodać łyżkę śmietany. Farsz ostudzić.
Łososia podsmażyć z obydwu stron na maśle ziołowym. Odsączyć z tłuszczu. Na cieście francuskim ułożyć zimny farsz szpinakowy i podsmażonego łososia. Dokładnie zawinąć w ciasto. Piec około godziny - aż ciasto będzie złote. Podawać z sosem winno - śmietanowym.
Komentarze
Prześlij komentarz