Składniki:
- cebula
- czosnek
- masło
- białe wytrawne wino
- śmietana
- sól
- natka pietruszki
Cebulę i czosnek bardzo drobno poszatkować. Zeszklić na maśle. Zalać białym winem. Poddusić aż cebula zmięknie. Dodać śmietanę i bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki. Podgrzać, nie wolno zagotować, bo pietruszka straci kolor. Posolić do smaku.
- cebula
- czosnek
- masło
- białe wytrawne wino
- śmietana
- sól
- natka pietruszki
Cebulę i czosnek bardzo drobno poszatkować. Zeszklić na maśle. Zalać białym winem. Poddusić aż cebula zmięknie. Dodać śmietanę i bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki. Podgrzać, nie wolno zagotować, bo pietruszka straci kolor. Posolić do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz