Składniki:
6 kawałków surowej białej kiełbasy
2 duże cebule
3 łyżki oleju
2 łyżeczki majeranki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
pieprz
2 łyżki masła
1/3 szklanki bulionu (może być z kostki)
Kiełbasę nakłuwamy widelcem, żeby podczas pieczenia nie popękała. Cebulę kroimy w pólplasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy kiełbasę i cebulę. Wszystko posypujemy przyprawami. Naczynie przykrywamy ( można folią aluminiową) i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na pół godziny. Po pół godzinie naczynie wyjmujemy, obracamy kiełbasę na drugą stronę i polewamy bulionem. Pieczemy kolejne 30 minut, po czym kiełbasę odkrywamy, okładamy wiórkami z zimnego masła i wstawiamy na kolejne 30 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz