Składniki:
- jajka na twardo
- jakieś mięso (najlepszy jest gotowany kurczak, ale może być też tuńczyk z puszki lub każde inne mięso)
- cebula lub por
- ogórek kiszony
- jakaś zielenina ( koperek, pietruszka, kolendra - co kto lubi)
- łyżeczka musztardy
- majonez
- sól i pieprz
Jajka drobno siekamy. Dodajemy drobno posiekane mięso (do tej potrawy zazwyczaj zużywam resztki mięsa z obiadu - mięso może być ugotowane lub upieczone). Dodajemy posiekany por, ogórek kiszony, koperek. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy musztardę i majonez - nie za dużo - ma powstać pasta a nie sałatka. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Pastę można urozmaicać dodając np. paprykę konserwową (jak ktoś lubi, ja nie...), cebulkę konserwową, rzodkiewkę...
Komentarze
Prześlij komentarz