Przejdź do głównej zawartości

ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM

Składniki:
- ugotowany makaron (świderki lub rurki)
- puszka tuńczyka
- sos beszamelowy (masło + mąka + mleko + sól + pieprz)
- cebula
- pieczarki
- kawałek boczku wędzonego parzonego
- ser żółty
- koperek
- olej do smażenia

Siekamy cebulę, drobno kroimy pieczarki i boczek. Podsmażamy. Do makaronu wlewamy sos beszamelowy, dodajemy tuńczyk, koperek i podsmażone pieczarki z cebulą i boczkiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

SERNIK AMERYKAŃSKI

Składniki: SPÓD: - 250 dag herbatników - 100 g masła MASA SEROWA: - 1 kg twarogu - 3 jajka - 3 łyżki maki pszennej - 200 g cukru - 150 ml ubitej śmietany kremówki POLEWA: - 100 g białej czekolady - 100 g kwaśnej śmietany - sok z cytryny

CHLEB Z PŁATKAMI OWSIANYMI

Składniki :  - 2,5 szklanki mąki - 1 paczka suszonych drożdży - 2 łyżeczki cukru - 2 łyżeczki soli - 4 łyżki płatków owsianych - 4 łyżki nasion słonecznika - 2 szklanki ciepłej wody Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać i przełożyć do brytfanny. Pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w temperaturze 200 stopni około 1 godzinę.

CIASTO PIZZA PAN

Składniki: - 2 szklanki mąki - paczka suszonych drożdży - 2 łyżeczki oliwy z oliwek - 2 łyżeczki soli - 2 łyżeczki cukru - 1 szklanka ciepłej wody Zagnieść, pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Po tym czasie powtórnie zamieszać. Przełożyć do brytfanny, pozostawić do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec w 250 stopniach przez około 20 minut.